Лабораторията за реактивно движение на НАСА  (Jet Propulsion Laboratory, JPL)

...
Лабораторията за реактивно движение на НАСА  (Jet Propulsion Laboratory, JPL)
Коментари Харесай

Успешен седми полет на марсианския дрон Ingenuity

Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА  (Jet Propulsion Laboratory, JPL) заяви, че дребният марсиански хеликоптер на 6 юли тази година сполучливо е направил своя седми полет на разстояние 106 метра, като полетът е траял съвсем 63 секунди . Дронът е кацнал на ново място, без авансово близко разузнаване на мястото за кацане.

При този седми полет на повърхността на Червената планета Ingenuity се придвижи на юг от предходното му място на кацане. Хеликоптерът към този момент за повторно прави кацане на ново място, което преди този момент не е изучавал благодарение на своите камери. Специалистите на НАСА са разгледали изображенията на този регион, снимани с висока резолюция от научната камера HiRISE, сложена на борда на марсианския разследващ орбитален уред (MRO). С помощта на тези фотоси те авансово са избрали място за кацане, което е относително плоско и на него няма огромни камъни.

В същото време марсианският роувър Perseverance продължава да извършва своята научна задача и от ден на ден се отдалечава от дребния хеликоптер Ingenuity. Двата апарата към този момент работят настрана и самостоятелно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР